Є в Греції маленьке село Васта в області Аркадія. Тут, за селом в безлюдній місцині, знаходиться дивовижна церква. Храм великомучениці Феодори – один з найдивовижніших грецьких храмів, який представляє собою невисоку древню церкву, на даху якої ростуть 17 дерев близько 30 м заввишки. Здавалося б, церква давно повинна зруйнуватися під їхньою вагою, однак, всупереч всім законам фізики, вона продовжує стояти вже багато століть поспіль.

За одним із переказів, храм був побудований місцевими жителями в першій половині XII століття, на честь великомучениці Феодори, яка була несправедливо вбита на цьому самому місці. Про життя цієї святої є кілька історій, що передаються століттями. За однією із них, Феодорі було 17 років і вона переодягнувшись в чоловічий одяг пішла служити в армію. У частині, де вона служила, до неї ставилися з великою повагою. Одна дівчина з села, де знаходилася військова частина, закохалася в юнака (не здогадуючись, що це дівчина) і стала надавати йому знаки уваги. Але Феодора, що не могла розкрити свою таємницю, не відповідала на почуття дівчини. Тоді та зблизилася з іншим солдатом цієї частини і завагітніла. Після цього вона пішла до командира частини і сказала, що юнак (Феодора) кинув її вагітною. Начальник військової частини наказав розстріляти юнака. Феодору вивели в безлюдне місце за селом, але дівчина не хотіла, щоб дізналися її таємницю і просила Бога: “О Господи, нехай тіло моє стане храмом, руки мої стануть деревами, а кров моя – святою водою!» Так і сталося. Коли “юнака” розстріляли, то солдати зрозуміли, що поруч з ними служила дівчина, яка навіть під загрозою смерті не розкрила свою таємницю.

На місці її загибелі з’явилася церква, на даху якої ростуть 17 величезних дерев. Що дивно, коренів немає ні в покрівлі, ні під дахом, а з-під храму струмує вода – святе джерело.

 

Ціна поїздки: 15 євро.

Виїзд: 24 березня о 08:00 від нашого офісу (вул.Вікторас Гюго 48-50, метро Метаксургіо)

Забронювати місця чи отримати більше інформації Ви можете за телефонами  210-52-42-736, 6948237807

*мінімальна чисельність групи – 30 осіб